top of page
maarten-vd-list-mei2014.jpg

drs. Maarten van der List

Dokter Maarten van der List voltooide de opleiding Geneeskunde en rondde vervolgens de opleiding Orthopedisch Chirurg in Maastricht met succes af.

Na 14 jaar als orthopedisch chirurg werkzaam te zijn geweest in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort is dokter van der List sinds 1 maart 2008 werkzaam als orthopedisch chirurg, schouderchirurg bij de Kliniek voor Bewegingszorg in Naarden. Tevens is hij Medisch Directeur van Bergman Clinics, Bewegingszorg te Naarden.

Dokter van der List fungeert regelmatig als invited speaker op nationale en internationale congressen waaronder het knie- en schoudercongres van de European Society of Sports traumatology, knee surgery and

Arthroposcy (ESSKA)

wieger-heijenk.png

Wieger Heijenk

In 1995 heeft Wieger de opleiding Fysiotherapie in Utrecht afgerond en in 2000 de opleiding manuele therapie aan de SOMT. Wieger heeft na zijn studie 4 jaar in Zwitserland en terug in Nederland bij verschillende praktijken gewerkt. Hij is 5 jaar lang de fysiotherapeut van de eredivisie volleybalploeg Omniworld geweest.

Sinds 2006 werkt hij in Zeewolde en heeft zich gespecialiseerd in complexe schouderproblematiek. Naast het werk in de praktijk is hij sinds 2013

werkzaam als fysiotherapie consultant en echografist op de schouderpoli van de Bergman kliniek.

Nevenfuncties

Wieger Heijenk is gastdocent aan de HU voor de opleidingen Master Manuele Therapie, Master Sportfysiotherapie en de minor schouder.

Hij heeft regelmatig lezingen en workshops over motor control bij schouderklachten.

Wieger is verbonden als stagedocent aan de SOMT en aan de HU.

Sport

Wieger is gepassioneerd wielrenner en mountainbiker en traint fanatiek Jiu-Jitsu.

347x356-frozen-shoulder-fysiotherapie-ma

Michel van de Langemheen

In 2003 heeft Michel  de opleiding Fysiotherapie in Utrecht afgerond en in 2008 de opleiding Master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. Na de opleiding Fysiotherapie heeft Michel in een particuliere praktijk gewerkt met veelal sportgerelateerde klachten. 

Michel heeft 5 jaar lang het 1e elftal van voetbal vereniging SDCP te Putten  op niveau hoofdklasse begeleidt.

Sinds 2008 werkt Michel in Harderwijk in zijn eigen praktijk en ziet hier uitsluitend patiënten met schouderproblematiek.  Hierbij heeft hij in 2017 de award gewonnen voor meest aanbevolen praktijk.

Naast het werk in de praktijk is hij vanaf 2009 tot 2013 werkzaam geweest op de schouderpoli  bij een multidisciplinaire setting Mediferia te Amersfoort . Verder is hij gastdocent geweest in 2011 bij de cursus Masterclass Schouder aan de SOMT.  Van 2013 tot heden is Michel werkzaam als

fysiotherapie consultant en echografist op de schouderpoli van de Bergman Kliniek. 

Michel doet zelf  aan fitness, kickboksen en Krav Maga.

bottom of page